TASUTA TRANSPORT alates 150 €

Ramona Üprus – sulgpalli juures hoiavad mind sõbrad

Ramona Üprus Victor sulgpall

Ramona Üprus on Eesti noorte sulgpallurite esireas ja saavutanud häid tulemusi nii kodus kui kaugemal. 2020. aasta sügisest kuulub Ramona VICTOR tiimi ja mängib VICTOR varustusega. Saame Ramonaga lähemalt tuttavaks.

 

Kuidas ja miks hakkasid sulgpalliga tegelema?

Ega mul väga valikut ei olnud, kui kaks vanemat venda juba tegelesid sellega. Väiksena käisin palju saalis vendade mänge vaatamas ja üks sügis viis emps mu autoga ülikooli spordihoonesse ja see traditsioon kestab siiani.

 

Mis on sind sulgpalli juures hoidnud?

Kindlasti on hoidnud mind sulgpalli juures mu sõbrad. Vahepeal, kui oli suhteliselt raske aeg, käisin trennis ainult sõprade pärast. Tänu neile on mul motti iga päev trenni minna, sest kellelegi on ju vaja maha anda. 

Umbes 2020. aasta kevadel, siis kui oli eriolukord, hakkasin rohkem tõsisemalt võtma trenne, sest mul oli väga hea võimalus areneda just üldfüüsiliselt. Ma arvan, et ma pole kunagi elus nii palju jooksnud, kui nende kolme kuu jooksul.

 

Mis on sinu peamine tugevus väljakul?

Ma pean enda peamisteks tugevusteks oma tõrjeid ja kaevamisi.

 

Seni kõige meeldejäävam võistlus?

Kindlasti just hiljuti toimunud juunioride EM Soomes, sest me tegime ajalugu ja saime pronksi. Sellepärast ka, et see toimus ülemaailmse pandeemia ajal. Aga varasemast ka EMV hõbe paarismängus Catlyniga, kui me olime alles 14-aastased. 

 

Kas sul on soojendusel või võistlusteks ettevalmistamisel mingi kindel rutiin, mida alati teed?

Mingit erilist rutiini või tava ei ole. Aga enne juunioride meistrikaid üllatasin ennast sellega, et läksin jooksma enne mänge (vend küll vedas mind pigem sunniviisiliselt majast välja), kuid võib-olla sellest saab mu uus rutiin. Eks ole näha tulevikus.

 

Kui sa peaksid iseennast kirjeldama paarismängu partnerina?

Ma loodan, et ma olen toetav ja mõistev. Vahel ka ennast süüdistav. Väljakul ma olen enamasti rahulik, kuid see kõik võib muutuda, olenevalt sellest, kes meil vastas on või kuidas mäng läheb.

Ramona Üprus sulgpall

 

Ramona inspiratsiooniallikad

 

Kes on sinu arengut kõige rohkem mõjutanud ja kuidas?

Mu pere. Kui nemad ei oleks mind sundinud ja motiveerinud, siis ma ei oleks nii kaugele jõudnud kui praegu. Eriti veel emps, kes aitab mind väga paljude asjadega. Ilma tema abita oleks mu elu kaks korda raskem.

 

Kes on või on olnud sulgpalluritest sulle suurimaks eeskujuks?

Mul pole kunagi olnud kindlat suurimat eeskuju. Väiksena oli selleks vend, sest minu arust oli ta ikka kõva tegija. Praegu on selleks ma arvan Carolina Marin, sest ta on näidanud, et isegi eurooplane suudab olla maailma esimene kõikide asiaatide seas.

 

Mis on võistlus, kus kindlasti tahaksid tulevikus mängida?

Olümpia ja All England.

 

Kui saaksid valida ükskõik kelle, kellega paari mängida, kes see oleks?

Ma arvan, et inglane Lauren Smith, sest ta tundub olevat hästi lahe paariline, kellega oleks väga raske tülli minna. Ta tundub ka hästi motiveeriv ja lõbus.

 

Kes on sinu suurimateks toetajateks?

Mu pere ja sõbrad. Isa on näiteks juba üle 20 aasta käinud saalis toetamas ja võistlusi vaatamas. 

 

Millist muusikat kuulad tavaliselt enne võistlust?

Enne võistlust ja muidu ka üleüldse kuulan kõige rohkem Martin Garrixit.

 

Mis on kõige põnevam riik või sihtkoht, kuhu sulgpall sind on viinud ja miks?

Üks kõige põnevamaid kohti, kus sulgpall mind on viinud, on Česky Krumlow. Arvasime, et see on pommiauk ja midagi huvitavat seal ei ole. Aga eksisime, sest see oli väga ilus väike linnake. Samuti ka Holland, kuna see on mu lemmikriik. Ma läksin sinna 5 päeva enne Dutch Juniori, sest ma käisin ühel sõbral külas ning me mängisime koos ühel kohalikul turniiril. See oli hästi äge reis sellepärast, et ma avastasin erinevaid linnasid ning samuti sai mängida palju sulgpalli.

  

Millega meeldib sulle vabal ajal tegeleda?

Sõpradega sportlikult aega veeta, kas disc golfi või vanade sulkahuntidega rannavollet mängides. Kui sõbrad on hõivatud, siis magan või vaatan Netflixi.

 

 

Ramona soovitab:

  • Kuidas reketit valida: testi reketit ja vaata, et oleks mugav ning sobiks sinu mängustiiliga.
  • Kuidas end terve hoida: lihtsalt tee elementaarseid asju – pese käsi ja hoia end soojas.
  • Sulgpalliga alles alustavale noorele: kuula vanemaid ja targemaid inimesi.

  

Ramona ja VICTOR:

Milline on sinu esimene kokkupuude VICTOR-ga?

Teadmine mul VICTOR-st sulgpalli kaubamärgina on ammu aga lähemalt sain tuttavaks 2020 aasta suvel.

 

Ramona mängib: